“Don’t walk behind me; I may not lead. Don’t walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.”
– Albert Camus

Af Emil Bülow Petersen, redaktionen VBavis.

Essensen af god integration og en positiv og stærk sammenhængskraft i Danmark (og resten af verden) skal komme af håndsudrækningen/hjælpen til dem, der har brug for hjælp – alt fra den hjemløse, statsløse, den afvigende og flygtende til den gamle, den syge, den bange og den kriminelle.

Kvaliteten af relationerne imellem folk og kulturer er kernen af hele målet og formålet i forhold til integration, velfærdspolitik og alt andet, der indebærer menneskers sociale liv og fred i samfundet.

Det vil sige at tolerance skal være en fælles værdi, der skal kombineres mangfoldighed – frem for tunnelsynet tolerance.
Der bør være en naturlig nysgerrighed for fremmed adfærd, for at denne tolerance kan opstå. Den nysgerrighed kan blive vækket af opgøret med orientalismens traditionelle fordomme: At ikke-vestlige landes befolkninger ikke prioriterer kærlighed, fred, renlighed og tolerance lige så højt som vestlige lande.

Med andre ord skal stigmatiseringen af fremmede specifikke nationaliteter samt religioner opløses via oplysning, antropologisk/etnografisk uddannelse og erfarings-baserede aktiviteter.

Altså. For dælen. Tag fat i folkeskolerne og indfør Thomas Blachmans kreativitets-undervisning kombineret med kulturel selvforståelse eller sådan noget, så man i en ung alder begynder at refleksere over sig selv og andres adfærdsmønstre, frem for at vi vokser op i en verden fyldt med ensidige tunnel-synede diskursive kausalitets-forklaringer skabt af stemme-producerende frygt-fanatiske politikere – Hrm – rømmer mig lige over tastaturet.

Jeg synes bare det er så simpelt – men alligevel så langt fra virkeligheden med en politisk ledelse som den vi har. Både VLAK, Socialdemokratiet, DF, NB og alle de andre slipsefjolser i den store vidensfattige verden skal smutte af talerstolene og lade eksperterne komme til.

Jeg stemmer på Rane Willerslev som statsminister, og jeg vil have en tidligere flygtning som integrationsminister, jeg vil have en kørelærer, en tømrer eller en arkitekt og en halvfed demografi-nørdet ejendomsmægler som transport-, bygnings- og boligminister. Jeg vil have Uffe Elbæk som miljøminister og finansminister fra det rødeste af det rødeste hjørne af enhedslisten – vi er et velfærdssamfund for filan!

Jeg gider ikke have Lars Løkke – en mand af slipsereligionen som statsmedister. Jeg gider ikke have en justitsminister, der holder mails tilbage, der siger at loven er lige for alle og så indfører zoner hvor loven ikke er lige for alle og siger på live tv at de har lavet “72 afføringer” frem for at bruge ordet “afhøringer” – griner og lader ansvaret glide langsomt af hans lange fingre. Øv. 
Jeg vil ikke have en integrationsminister, der bryder loven og fucker med lighed, frihed, rettigheder og retfærdighed. Nej tak. Og hun kan bare sidde og grine live hos Signe Molde imens folk glemmer konsekvenserne af hendes 50+ stramninger. Forfærdeligt.

Jeg vil bare have at folk tager hinanden i hænderne, ikke i ørerne.

En facebookopdatering af Emil Bülow Petersen