Ambulanceredderen Rico Wind Mathiesen fra Esbjerg har skrevet en pæn hilsen til Sophie Løhde, ministeren for innovation.

Kære Sophie Løhde.

I dag står du og omtaler dit lockoutvarsel som en reaktion på strejkevarsler, der rammer meget vitale og livsvigtige funktioner i staten. Nu hvor disse jobs pludseligt er blevet så livsvigtige, så håber jeg at du holder inde med din demagogiske tale om medarbejdere i det offentlige, der kun vil tage og ikke give.

Jeg oplever at den brede befolkning ser alt det du lukker øjnene for når det kommer til de offentligt ansatte. Med håbløse bemandingsproblemer, overbelægning som hovedregel, manglende midler til uddannelse og håbløse registreringer og IT systemer. Læreplaner og inklusion uden de nødvendige ressourcer. Fortsat selv listen kære Sophie.

Jeg er et eksempel på, at denne påståede lønfest ikke bare er usand, men direkte spin.
For 1 1/2 år siden blev jeg overdraget fra Bios til Ambulance Syd.
– I øvrigt mangler jeg stadig at få mine tilgodehavender, bla feriepenge, i alt ca. 150.000 kr! Som Region Syddanmark ellers havde lovet mig, hvis jeg bare lovede at ville redde situationen og fortsætte med at bemande ambulancerne.

For at kunne sikre mig den samme løn blev man nødt til at give mig 6! Løntrin ekstra i forhold til min funktion i en tilsvarende privat virksomhed. Til gengæld kan jeg ikke stige i løntrin resten af min karriere i ambulancetjenesten, uanset om jeg uddanner mig til Paramediciner eller andet. Hvad tænker du selv, hvad ville du finde rimeligt?

Så kære Sophie, nu hvor du har erkendt vigtigheden af bla. mit job som ambulanceredder, min kones job som sygeplejerske, og alle andre offentligt ansatte, der hver dag og nat passer på danskerne, børn, gamle og omssorgssvigtede, i deres sværeste stunder i livet, under til tider urimelige forhold… Jeg skal i øvrigt undlade at trætte dig med hvor udfordrende planlægning og logistik kan være i en familie hvor far arbejder på døgnvagt, og mor også har skiftende arbejdstider på alle tider af døgnet.

– Kan vi så ikke aftale at du lige husker hvad du selv synes er en rimelig løn, jeg ved jo at dit fag som politiker synes at feks. 15 % lønstigning er helt rimeligt.
Det får jeg nok ikke. Jeg kan nemlig ikke selv fastsætte min løn. hvis jeg er rigtig uheldig ender du blot med at bruge din magt til at pisse højt og flot på den danske model og fastsætte min løn ved lov, uden at jeg kan gøre noget. Det er set før. 

Kære Sophie, skal vi i det mindste ikke aftale, at folketinget denne gang respekterer forhandlinger ført efter den danske model? Så betaler jeg gerne prisen og støtte til de, der skal sætte sig så hårdt imod dig og regeringen, for at få dig til at åbne øjnene og udvise den samme rimelighed du/I udviser jer selv, når I fastsætter jeres egne vilkår!