Michael Bojesen, dirigent og operachef for Malmö Opera, er udpeget af kulturministeren til at stå i spidsen for Statens Kunstfonds bestyrelse i de næste to år. Samtidig er der udpeget nye formænd og medlemmer til fondens seks projektstøtteudvalg for de næste fire år.

Kulturminister Mette Bock siger:
”Vi har fået sammensat et rigtigt stærkt hold af fagudvalg med højt kompetente og kunstfaglige medlemmer, som fremover skal tegne Statens Kunstfond. Det har været afgørende for mig, at vi får en fond, som repræsenterer dyb faglig indsigt og har medlemmer fra hele landet.

Samtidig har vi med Michael Bojesen fået en bestyrelsesformand med stor kunstnerisk indsigt, engagement og ikke mindst helt særlige evner til at formidle kunsten, så den bliver relevant og vedkommende for alle. Det mener jeg er afgørende for at understøtte et højt kunstnerisk niveau og samtidig få kunsten ud til alle borgere i hele Danmark. Jeg glæder mig til, at den nye Statens Kunstfond snart kan påbegynde arbejdet.”

Den nye formand Michael Bojesen overtager opgaven fra nuværende bestyrelsesformand Gitte Ørskou.

Fra årsskiftet tiltræder desuden de seks nye projektstøtteudvalg i fonden. Projektstøtteudvalget for Billedkunst vil bestå af følgende medlemmer:

– Lisette Vind Ebbesen (formand), museumsdirektør, udpeget af kulturministeren
– Søren Assenholt, billedkunstner og formgiver, udpeget af kulturministeren
– Charlotte Fogh, gallerist og kunsthistoriker, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab
– Peter Land, billedkunstner, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab
– Jane Jin Kaisen, billedkunstner, udpeget af Statens Kunstfonds Repræsentantskab

Kilde: Kulturministeriet

Foto : Mathias Loevgreen Bojesen