Mit navn er Alaa Shamasneh, jeg er 16 år gammel, og jeg går i 9.B på Bredagerskolen i Jelling. Eller det gør jeg i hvert fald indtil på onsdag, hvor min familie og jeg bliver overflyttet til Udrejsecenter Sjælsmark.

Derfra kender jeg ikke min skæbne. Jeg er meget nervøs for hvad der skal ske med mig og min familie. Min mor har jordansk pas og min far er fra Palæstina, og derfor kan de risikere at blive udsendt til hver deres land. Vi børn skal med vores far. Han har det ikke ret godt, og jeg ved ikke om han kan passe på os. Når jeg tænker på det, bliver jeg bange. At vi tre børn kan blive adskilt fra vores mor, den tanke gør så ondt at jeg ikke kan have den i mit hoved.

Mit liv begyndte på Vestbredden i Palæstina. Her var alting svært for mine forældre, fordi de israelske soldater gjorde onde ting ved folk. Jeg husker ikke ret meget fra mine barndomsår i Palæstina. Jeg husker soldater, jeg husker pigtråd, og så husker jeg at der hver dag var angst i min mors øjne. Da min far havde været i fængsel for anden gang, besluttede mine forældre at de ville væk fra Vestbredden, fordi der var for farligt at bo. Jeg var 8 år gammel, da vi kom til Danmark. I Jelling Asylcenter startede jeg i sprogskole, jeg lærte hurtigt flydende dansk, og som 10-årig startede jeg i en almindelig 3.klasse på Bredagerskolen, hvor jeg nu går i niende. I skolen arbejder vi hver dag for at blive klar til projektopgave og afgangsprøver.
Danmark er det eneste land, jeg kender og føler mig knyttet til. Jeg elsker at bo i Danmark, og jeg elsker min hverdag og mine venner her i Jelling.

Alaa Shamasneh yderst til højre, med sine klassekammerater på besøg på Christiansborg. Foto : Morten Østergaard

Jeg vil have en god uddannelse, og det er min drøm at blive politibetjent. Det meste af min fritid bruger jeg på springgymnastik. Jeg går selv på to hold; Jelling Juniorhold og DGI Sydøstjylland Junior Midt. Jeg er også hjælpetræner for et springhold og et konkurrencehold. Jeg er vild med at være gymnastiktræner. For tiden knokler vi med at blive klar til forårsopvisningerne i marts. Det er ikke helt gået op for mig at jeg ikke kommer med til de opvisninger, fordi jeg skal flyttes til Sjælsmark. Vi skal derover for at vente. Jeg bliver taget ud af 9.klasse, fordi jeg skal vente. Jeg hader at vente. Jeg vil noget med mit liv, og første skridt på vejen er at få lov til at gøre 9.klasse færdig, allerhelst sammen med min klasse i Jelling.

Mvh. Alaa Shamasneh