Ordene nedenfor er Cynthia Okikas. Stedet er natklubben Kupé i Aarhus.

”I lader min kusine vinde en konkurrence, hvor præmien er en fest på jeres natklub. Men det er først, når hun har inviteret alle sine gæster, og vi alle er mødt glade op den 24. februar, at I kommer i tanke om, at I egentlig ikke lukker større grupper af unge med anden etnisk baggrund ind på jeres klub.

I fik en gæsteliste hvor I, forhåbentligt, kunne læse jer frem til at hovedparten af hendes gæster ikke havde typisk danske navne. Hvorfor så ikke trække en ny vinder eller fortælle vinderen at der ikke kan være en fest alligevel?

I stedet fik I os til at vente udenfor i frostgrader i 45+ minutter velvidende om, at vi alligevel aldrig ville blive lukket ind (ja, fødselaren blev nægtet adgang til sin egen fest).

Imens vi stod udenfor, lukkede I større grupper af folk med den rette hudfarve ind. Da vi spurgte til den åbenlyse forskelsbehandling, fik vi at vide, at “der er for mange af jer derinde nu”. Hvad dørmanden har ment med det, kan tolkes på forskellige måder. Men hvis man kan lægge 2 og 2 sammen, så er det tydeligt.”