Venligboerne har fra mange forfattere oplevet en helt særlig grad af venlighed. LITTERATURVENLIGHED er venlighed fra en forfatter til en anden. 


Mikael Josephsen: Jeg er farmor, digte, 2018

Hvad handler bogen kort fortalt om?

Kort fortalt handler bogen om, at man skal stå ved sin arv og sig selv. Selv når man befinder sig på det yderste i samfundet, nytter det ikke noget at flygte fra sig selv. Det er en stærk fortælling fra et boligkompleks fyldt med skæve og triste eksistenser.

Hvorfor gjorde bogen særligt indtryk på dig?

Fordi den viser en befolkningsgruppe, der ellers er gennemsigte i den offentlige debat. De stemmeløse får stemme – og den slags fortællinger er der brug for, fordi de skaber nuancer.

Fem ord som beskriver bogen?

Humor, Vanvid, Misbrug, Håb, Minder

Minder bogen om andre bøger i forfatterskabet, eller andre du har læst?

Bogen arbejder videre fra “Knæk”, der blev udgivet på Gyldendal i 2016. Her arbejder forfatteren med en indlæggelse på en psykiatrisk afdeling. Ellers giver den også mindelser til andre fortællinger om misbrug (alkohol/stoffer, psykisk og fysisk) som fx Sebastian Bunes “Min familie” fra 2017.

Hvorfor skal andre læse bogen?

Fordi vi bliver nødt til at erkende, at et velfærdssamfund skal huske de gennemsigte, de usynlige. At samfundet som helhed skal kunne rumme diversiteten. Og fordi Mikael Josephsen skriver godt!

 


Af hjertet tak til Daniel Boysen.

Bogen er udgivet på Forlaget Arabesk,”Jeg er farmor” kan købes HER .

Foto: Af bl.a. Tina Brok Hansen