Skrevet af Peer Aagaard

 

Kære heteroseksuelle,

Som så ofte nævnt, går I glip af et utal af nyheder.

Danmark har nemlig en medieverden, som modsat situationen i stort set resten af den vestlige verden er så hetero-normativ, at vi andre i sandhed får lov til at føle os som indbyggere i et parallelsamfund.

Fordi jeg i bund og grund er en godmodig sjæl, foretrækker jeg at tro, at det skyldes en blanding af dumhed og dovenskab på redaktionerne frem for et bevidst (fra)valg. Ikke desto mindre efterlader det offentligheden med et nyheds-vakuum, som de fremragende og talrige lokale og internationale homo-medier aldrig får fyldt, fordi de helt enkelt ikke appellerer til hetero-seksuelle læsere.

Derfor følger her et lille sammendrag af historier fra ugen der gik: alt det, du gik glip af:

Danske Out and About beretter om den fantastiske nye podcast-serie Homoseksualisterne, som gratis kan aflyttes på iTunes og podtails.com. I to medrivende afsnit fortælles den spændende historie om københavnske bøsser trange kår i starten af 1900-tallet og ikke mindst den forfølgelse af dem, som både pressen og politiet deltog ihærdigt i.

Samtlige større udenlandske medier har fortalt den triste historie om, hvordan regeringen i ferieparadiset Bermuda har besluttet sig for at sende en fuckfinger til landets højesteret og homoseksuelle på samme tid. For ganske få uger siden besluttede den øverste lokale domstol, at et lokalt forbud mod homo-ægteskaber stred imod landets forfatning og tillod homoseksuelle at gifte sig fra samme dag. Begivenheden blev fejret af bøsser og lesbiske over hele kloden, men selvfølgelig især i den lille østat, hvor homoseksuelle i forvejen har trange kår. Nu har regeringen bestemt sig til at omstøde domstolens afgørelse. Hermed er Bermuda blevet det første land, hvor styret har frataget LGBTi’ere en rettighed, de havde vundet. Beslutningen er blevet mødt med voldsom vrede i både ind- og udland, og der er lige nu overvejelser i gang mange steder om indledning af en egentlig boykot af Bermuda. Landets hovedindtægt kommer fra turister, og hvis de og de mange krydstogtsskibe, som med udgangspunkt i USA anløber Bermuda, fravælger øen, vil det i høj grad mærkes på den lokale økonomi.

En stor meningsmåling blandt amerikanere viser for første gang i årevis en tilbagegang i accepten af homoseksuelle medborgere. Kun lige under halvdelen oplyser nu, at de vil befinde sig godt i selskab med en homoseksuel person. Hele 30% siger, at de vil føle sig utilpas ved at have et homoseksuelt familiemedlem. Samtidig fortæller 55% af tusinder af adspurgte LGBTi’ere, at de har oplevet diskrimination i en eller anden form i det forgangne år. Det er en stigning på 11 procentpoint i forhold til Obamas sidste regeringsår. Internet-sitet LGBTQ Nation har samtidig offentliggjort en liste over hele 45 gange, hvor Trump-regeringen gennem lovindgreb, udnævnelser og i udtalelser aktivt har undergravet seksuelle mindretals borgerrettigheder.

I Canada har man pågrebet en mand, som med stor sandsynlighed er den værste forbryder i landets historie. I baghaven hos 66-årige Bruce McArthur fandt man seks lig nedgravet. Alle ofre er homoseksuelle mænd, som seriemorderen har dræbt over en længere periode, men Toronto’s politi føler sig overbevist om, at han har mange flere drab på samvittigheden. Sager vedrørende flere hundrede forsvundne mænd gennem årtier er nu genoptaget for at afdække, om McArthur også stor bag dem. Bøsser i Toronto har i årevis bønfaldet det lokale politi om at efterforske de mange pludseligt forsvundne fyre fra byens ‘gay village’, men først nu bliver de taget alvorligt.

Den danske LGBTi-forening Pan Idræt har lagt et bud ind på København som værtsby for afholdelsen af EuroGames i 2021. Det er allerede bestemt, at København samme år skal stå for WorldPride. Vinder Danmark retten til at afholde EuroGames, vil de to begivenheder foregå sideløbende. Det samlede antal deltagere og tilskuere skønnes at blive 500.000 mennesker. Ja – en halv million! Lykkes aktionen, vil turistindtægten blive enorm og pr-værdien for Danmark og København endnu større. Afgørelsen falder først i marts.

Manden bag den australske kampagne imod homoseksuelle ægteskaber, forhenværende vice- premierminister Barnaby Joyce, er involveret i en stor skandale. Han byggede hele kampagnen på at ville forsvare “traditionelle familieværdier”, men nu viser det sig, at han har gjort sin hemmelige elskerinde gravid. Joyce’s kone blev ret stødt på sine egne værdier, da hun fik historien at vide og kylede den utro ægtemand ud. Nu bor han “på polsk” med elskerinden i en lille lejlighed, mens landets nygifte bøsser og lesbiske har svært ved at holde sig fri for en vis skadefryd. Som bekendt tabte Joyce sin kamp mod homoerne med et brag. Nogle gange er skadefryd faktisk velanbragt.

I Indonesien forværres forholdene for LGBTi’ere fra dag til dag. I sidste måned arresterede politiet i Aceh-provinsen tolv transseksuelle kvinder, barberede håret af dem, iklædte dem mandetøj og udstillede dem til offentlig hån i en park. Samtidig er der nu flertal i landets parlament for helt at forbyde homoseksualitet. Højesteret har foreløbig forhindret et forbud i at træde i kraft, men det er formentlig en stakket frist.

I USA vakte det stor opsigt i morges, da vicedirektøren for Fox News, John Moody, i en klumme på sit eget medies website skrev:

“Unless it’s changed overnight, the motto of the Olympics, since 1894, has been ‘Faster, Higher, Stronger.’ It appears the U.S. Olympic Committee would like to change that to “Darker, Gayer, Different.” If your goal is to win medals, that won’t work”.

Efter således at være sprunget ud som både racist og homofob i en og samme sætning sikrede Moody sig øjeblikkelig national berømmelse og fordømmelse. Få timer efter var klummen fjernet. En talsperson for nyhedsorganisationen undskylder, at den slags godt nok er lidt for stærk kost, selv for den dybt reaktionære tv-station.

I England afventer tyve-årige Ethan Stables sin strafudmåling efter at være blevet dømt for forsøg på terrorisme. Stables er en bekendende nazist, som oplyser, at han blev radikaliseret gennem Facebook. Da han blev arresteret sidste år, var han blot minutter fra at fuldføre et planlagt angreb på en bøssebar, hvor man fejrede Gay Pride. Havde han haft held med sit forehavende, var resultatet blevet et blodbad. Pubben var stuvende fuld af gæster, da Stables blev anholdt på vej ind ad døren medbringende en enorm machete. I hans lejlighed blev blandt andet fundet bombemanualer og et utal af knive og sværd. På væggen hang et swastika i meterhøj udgave. Hele fire gange blev gerningsmandens internet-aktiviteter anmeldt til Facebook, men uden reaktion. Facebook har ikke besvaret henvendelser fra blandt andet BBC om, hvorfor man ikke tog affære og slettede mandens gruppe og gik til politiet.

Dette var et lille udpluk af, hvad der har optaget LGBTi’ere verden over i den forgangne uge. Jeg håber, at du kedede dig betydeligt mindre, end jeg selv gør, når jeg konfronteres med danske tabloid-avisers seneste detaljer om Linse Kesslers yvere eller weekendens udbud af romantiske tv-film, hvor dreng møder pige og går så grueligt meget igennem. Hvad enten vi kan lide det eller ej, er der faktisk en del forskelle mellem heteroer og homoer. Den vigtigste er, at det privilegerede liv, I andre lever som den naturligste ting i verden for mange af os andre er en hårdt tilkæmpet ret, som hver dag skal forsvares. Men derfor kan vi da sagtens ha’ det hyggeligt sammen – ikke sandt?