Rejsevejledningen for Maldiverne er senest opdateret den 6. februar 2018 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret.

Den 5. februar 2018 er der indført undtagelsestilstand på Maldiverne. Sikkerhedsstyrker er blevet indsat i hovedstaden Malé som følge af de seneste dages politiske udvikling. Hvis du er i Malé, opfordres du til at være forsigtig og undgå demonstrationer og større forsamlinger. Der er ingen rapporter om, at turistområder eller Malé lufthavn er berørt.

Der er en generel risiko for terrorangreb i Maldiverne, herunder mod turister og andre rejsende. Særlig forsigtighed bør udvises på offentlige steder, hvor mange vesterlændinge opholder sig.

Sikkerhed og terrorrisiko

Der er en generel risiko for terrorangreb i Maldiverne, herunder mod turister og andre rejsende.

De fleste danske rejsende oplever et problemfrit besøg i Maldiverne. Der er dog en generel risiko for terrorangreb i Maldiverne. Særlig forsigtighed bør udvises på offentlige steder, hvor mange vesterlændinge opholder sig.

Der finder hyppige demonstrationer sted i Maldiverne, fortrinsvis på hovedøen Malé, og der kan i forbindelse med disse opstå uroligheder og forekomme voldelige sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og demonstranter.

Rejsende opfordres til at holde sig på afstand af demonstrationer og andre steder, hvor større menneskemængder samles. Sikkerhedssituationen kan hurtigt ændre sig, og man bør følge situationen nøje, bl.a. gennem medierne og med hjælp fra lokalt kendte på stedet, evt. rejseselskabsrepræsentanter. Rejsende bør altid følge myndighedernes anvisninger.

PET’s Center For Terroranalyse (CTA) vurderer, at risikoen for, at danskere bliver mål for terrorangreb, øges hvis de umiddelbart kan identificeres som danske.

I den forbindelse bør det bemærkes, at Maldiverne er et muslimsk land, hvor der er observeret en stigende ekstremisme og radikalisering. Radikale ekstremister har ved demonstrationer i Maldiverne udvist synlig sympati med ISIL, og Al-Qaeda har også tilkendegivet deres tilstedeværelse i landet, hvilket kan true den generelle sikkerhed. Der er derfor som i andre dele af verden risiko for terrorangreb.